Fietslabyrint

Geschikt voor:

  • Senioren
  • Mensen met een beperking

Aantal personen:

  • 1 persoon

Huur of koop:

  • Te huur
  • Te Koop

Algemene omschrijving:

Fietslabyrint is een interactieve fietstocht, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is. Fietslabyrint wordt onder andere gebruikt bij fysiotherapie, activiteitenbegeleiding, revalidatie en geriatrie.

De fietstocht wordt gevolgd op een televisiescherm dat gekoppeld kan worden aan een hometrainer, een THERA trainer, een MOTOmed of een andere bewegingstrainer. Door onze slimme hardware en software is de gebruiker in staat om zelf de route te bepalen onderweg.

Spelinformatie:
Gebruikers genieten van de beelden en van het gevoel ergens naar op weg te zijn. Maar Fietslabyrint is meer dan een fietsritje. Uit ervaring blijkt dat Fietslabyrint uitdaagt om te fietsen zonder dat het wordt ervaren als saai, cliënten letten niet meer op de tijd maar komen ongemerkt aan de nodige beweging. Tijdens het fietsen herkennen zij vaak straten, huizen en gebouwen, door routes te fietsen op locaties die zij kennen van vroeger. Ze trainen door het fietsen hun spierkracht, maar de herkenning van beelden en het kiezen van de richting zorgt ook voor een stimulans van de hersenen. Vaak vormt het ophalen van herinneringen met verzorgers en medebewoners die meekijken een manier om met elkaar in gesprek te komen. Het geluid van spelende kinderen, blaffende honden, kerkklokken en natuurlijk de fietsbel maken de route extra levendig en zorgen voor een auditieve prikkel.

Vrijblijvende offerte aanvragen?