Slide

Belevenistafel, hét interactieve systeem dat beweging stimuleert!

Het draait allemaal om de beleving

Zorg waarbij de beleving centraal staat wordt steeds belangrijker om bewoners van woonzorgcentra actief te houden. Deze zorg houdt rekening met iemands persoonlijkheid en zijn of haar behoeften in plaats van beperkingen. Steeds meer woonzorgcentra spelen in op deze individuele behoefte door gebruik te maken van de Belevenistafel.

Door de Belevenistafel word je gestimuleerd om actief te bewegen. Het belangrijkste kenmerk is namelijk dat je samen rond de tafel activiteiten gaat uitvoeren. Dit product is uitstekend toepasbaar bij senioren en mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking (rolstoelvriendelijk).

 

Over Belevenistafel

De Belevenistafel is moderne technologie in een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die flexibel inzetbaar is in de verschillende ruimtes. Het blad van de tafel is een aanraakscherm dat makkelijk te bedienen is. De Belevenistafel kenmerkt zich doordat mensen samen aan tafel zitten of staan en gezamenlijk activiteiten gaan uitvoeren.

Het bewegen is bij gebruik van de Belevenistafel noodzakelijk. Mensen staan of zitten om de tafel heen, waardoor interactie ontstaat. Sommige spellen bevatten een competitie element doordat er scores te behalen zijn, andere spellen gaan juist meer om het samenwerken. Er zijn vier manieren om de spellen te besturen, namelijk slepen, tikken, vegen en schieten. Op deze manier worden mensen uitgedaagd om verschillende vinger-, hand-, en armbewegingen te maken.

De Belevenistafel bestaat standaard uit drie pakketten. Dit zijn het Belevenispakket, Prikkelpakket en het Fotopakket.

 • Het BelevenisPakket software bevat programma’s speciaal voor ouderen, ontwikkeld in samenwerking met deskundigen uit de zorg. De tafel biedt ook veel mogelijkheden voor niet-professionals; familie, klein- kinderen en vrijwilligers om samen met de zorgvragers plezier aan te beleven.
 • Het PrikkelPakket is nieuwe software is voor de Belevenistafel. De programma’s in dit pakket zijn gericht op ouderen met dementie. Eén aanraking met het scherm is voldoende om iets bijzonders te laten gebeuren.
 • Het FotoPakket is een verzameling van TipTiles voor mensen met dementie. De 14 collages met foto’s zijn speciaal gemaakt voor ouderen die snel overprikkeld raken. Door de kleine hoeveelheid foto’s kun je gerichter het gesprek aangaan dan bij de herinnerings-tafel.

Voor ouderen zijn er verschillende applicaties beschikbaar. Deze staan in het teken van geheugentraining, braintraining, spelletjes, communicatie, het verleden beleven, muziek van vroeger en reminiscentie. Om samen met de kleinkinderen programma’s te spelen is er een kleinkindpakket ontwikkeld. Voor mantelzorgers is een apart programma mogelijk. Hierbij maken gebruikers op speelse wijze kennis van kansen en mogelijkheden om elkaar te helpen.

Specificaties Belevenistafel
  • Systeem is elektrisch in hoogte verstelbaar en kantelbaar
  • 42 inch scherm, 12 touchpunten, PCAP technologie: scherm zonder opstaande rand
  • Inclusief pc, draadloos toetsenbord en besturingssysteem
  • Toegankelijk via WIFI en UTP
  • Technische specificaties voldoen aan alle eisen om de software probleemloos te laten werken

   

  Extra informatie:

  • Aantal personen: tot maximaal 6 personen
  • Stroompunt: 1 stroompunt nodig
  • Benodigde speeloppervlak: 2m x 2m
  • Afmetingen: vanaf 70 cm hoog, 128 cm lang, 88 cm breed
Foto’s
Video’s
Prijsoverzicht van de Belevenistafel:

Belevenistafel

 • Systeem is elektrisch in hoogte verstelbaar en kantelbaar
 • 42 inch scherm, 12 touchpunten, PCAP technologie: scherm zonder opstaande rand
 • Inclusief pc, draadloos toetsenbord en besturingssysteem
 • Toegankelijk via WIFI en UTP
 • Technische specificaties voldoen aan alle eisen om de software probleemloos te laten werken


Prijs: Vraag hier de prijs op! Er zijn meerdere opties te verkrijgen.

patyna

Behulpzaam bedrijf ★★★★★

Wij hebben een belevenistafel gekocht. Embedded Fitness heeft ons goede uitleg gegeven. Het bedrijf is eerlijk, vriendelijk en geeft goed advies. We gaan nu voor een volgend project kijken en dan gaan we zeker bij Embedded Fitness kijken.

Patyna, Zorg – Welzijn – Wonen

Nieuws & tips:

Belevenistafel: laat ouderen met plezier bewegen

Uit onderzoek blijkt dat ouderen steeds minder bewegen. Sommige hebben de motivatie er niet voor en een groot deel heeft simpelweg veel moeite om te bewegen. De Belevenistafel biedt een unieke oplossing voor dit probleem. Het innovatieve product stimuleert ouderen om te bewegen, door samen interactieve spelletjes te spelen. Zo raken ouderen ook gemotiveerd om gezamenlijk interactie met elkaar aan te gaan. Hierdoor zitten ouderen zo in het spelelement waardoor ze gemakkelijker en zonder moeite bewegen.

De Belevenistafel is speciaal op de markt gebracht voor de oudere doelgroep. Via een interactieve tafel kunnen ze samen activiteiten uitvoeren. Deze interactie zorgt voor beweging rondom de tafel. Ook kunnen ouderen in een rolstoel prima meespelen met de spelletjes van de Belevenistafel. Tevens is deze interactieve tafel ook geschikt voor mensen met dementie. Door speciale geheugenspelletjes train je ouderen met dementie om bepaalde onderwerpen uit de geschiedenis te herinneren.

Dé interactieve tafel voor interactie, plezier en beweging

De Belevenistafel wordt ook wel de interactieve tafel genoemd. Via een touchscreen scherm is de tafel gemakkelijk te bedienen en kunnen deelnemers spelletjes spelen. Op de interactieve tafel is te zien welke opdrachten de deelnemers moeten uitvoeren. De Belevenistafel geeft veel spellen weer, waarbij interactie ontstaat. Bijvoorbeeld door rond de tafel te bewegen en zo spellen te spelen. Er zijn een aantal spellen waarbij een competitie element is toegevoegd. Daarnaast zijn er ook een aantal spellen waarbij echt samengewerkt moet worden. Via deze samenwerking ontstaat een hoop interactie. Deelnemers vinden het leuk om via de interactieve tafel met elkaar samen te werken.

Uniek voor mensen met dementie

De Belevenistafel is niet alleen voor ouderen geschikt. Zo is de Belevenistafel ook geschikt voor mensen met dementie. De Belevenistafel maakt gebruik van spellen die heel eenvoudig te gebruiken zijn. Zo moeten deelnemers op het touchscreen scherm oefeningen uitvoeren, waarbij vinger-, hand- en armbewegingen centraal staan. Op de interactieve tafel kan men kiezen uit verschillende spellen en er komen diverse soorten content aan bod. De content is zo ingericht dat vrijwel iedereen het begrijpt. De spellen zijn eenvoudig en de tafel is rolstoelvriendelijk. Mensen met dementie begrijpen de spellen goed en vinden het leuk om actief bezig te zijn. De Belevenistafel brengt daarnaast ouderen aan het bewegen op een leuke manier.

Belevenistafel: speciaal voor ouderen

Over het algemeen bewegen ouderen te weinig en hier willen wij op een leuke manier verandering in brengen. Een van onze zes doelgroepen is preventieve zorg. Deze zorg is erop gericht om blessures, lichamelijke beperkingen, cognitieve achteruitgang en dementie te beperken. Met de Belevenistafel willen wij een bijdrage leveren aan de preventieve zorg voor ouderen.

Belevenistafel prijs

Bij een bestelling van de interactieve tafel ontvang je het volgende: een 42 inch scherm met 12 touchpunten, een pc met draadloos toetsenbord en een besturingssysteem. Benieuwd naar de prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Belevenistafel in het kort

Interactief trainingssysteem
✓ Magic tafel
✓ Super veel mogelijkheden
✓ Ouderen
Zorg
✓ Training van het brein
Gezelligheid

Bekijk ook

Brochure(s)

Informatie materiaal over de Belevenistafel

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen van de Belevenistafel

Bestellen?

Vrijblijvend advies aanvragen?