Silverfit

Geschikt voor:

  • Ouderen
  • Mensen met een verstandelijke beperking

Aantal personen:

  • 1 persoon

Huur of koop:

  • Te koop
  • Te huur

Algemene omschrijving:

De SilverFit is een systeem om grof motorische en ADL vaardigheden te oefenen met behulp van computerspellen. De oefeningen zijn vanaf een zeer laag niveau beschikbaar: de camera is in staat om zeer kleine bewegingen te detecteren. Een klinisch keuzemenu met behandelprotocollen helpt de therapeut de juiste oefening te selecteren. De protocollen en oefeningen zijn ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en klinische praktijk. Intussen trainen er elke week meer dan 20.000 mensen met de SilverFit.

De SilverFit maakt gebruik van een 3D-camera die bewegingen registreert. Met de bewegingen die de cliënt maakt, wordt het spel aangestuurd. De cliënt ziet het verloop van het spel en de eindresultaten terug op een beeldscherm en voert op deze manier de gevraagde oefening uit.
Bewegen is belangrijk voor de revalidatie en de gezondheid. De oefeningen van de SilverFit kunnen toegepast worden voor revalidatie doeleinden, ADL activiteiten en voor het stimuleren van beweging in het algemeen. De oefeningen zijn steeds gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en klinische praktijk

 

Spelinformatie:

Spellen motiveren
De continue feedback op het scherm werkt motiverend. Het spel biedt afleiding en daagt uit tot het behalen van doelstellingen. Doordat mensen opgaan in het spel, blijken ze vaak dingen te kunnen waartoe ze zichzelf van te voren niet in staat achtten. Ze verleggen hun grenzen en vergroten hun zelfvertrouwen.

Speciaal voor de geriatrie
De SilverFit is speciaal ontwikkeld voor de geriatrie. Alle oefeningen kunnen precies worden afgestemd op de capaciteiten van de cliënt. De oefeningen zijn instelbaar wat betreft de fysieke beweging, cognitieve uitdaging en visus.

Vanaf zeer laag niveau
Een cliënt kan al vanaf een zeer laag niveau meedoen. Veel oefeningen kunnen in zit worden gedaan en de cliënt hoeft niets vast te houden. De nieuwste camera is in staat om hele kleine bewegingen waar te nemen. Met de SilverFit is het mogelijk om 36 unieke bewegingen uit te lokken in 31 verschillende speelomgevingen. Door verschillende instelopties per oefening zijn er meer dan een miljoen verschillende mogelijkheden om te oefenen

U koopt of huurt:

  • All in one computer;
  • Scherm met camera en standaard;
  • De standaard geleverde software.

Extra informatie:

  • Benodigde opp. 2 bij 3m breed   (de speelruimte);
  • 1 stroompunt.

Vrijblijvende offerte aanvragen?