SmartClips

SmartClips, hét Fitlight alternatief

Train je reactievermogen met de SmartClips!

De SmartClips van Embedded Fitness zijn hét Fitlight alternatief. Dit interactieve trainingssysteem zorgt ervoor dat bewegen zowel leuker als makkelijker gaat! Je kunt geheel je eigen programma kiezen met de bijgeleverde tablet. Hierbij train je vooral je reactie- en concentratievermogen. Met dit Fitlight alternatief liggen ontelbare mogelijkheden voor sporters, zorginstellingen en scholen!

Bekijk hieronder het filmpje over onze SmartClips!

Over SmartClips

SmartClips, de trainingstool als het gaat om effectieve training van reactie- en concentratievermogen, cognitieve snelheid en het verkrijgen van een betere coördinatie! De SmartClips koffer bestaat uit acht interactieve nodes uitgerust met een bewegingssensor en LED’s, die draadloos worden aangestuurd. Het is de bedoeling dat men de geactiveerde reactie lampjes zo snel mogelijk deactiveert. Op de bijbehorende tablet kunnen snelheid, programmaduur en licht- en geluidsinstellingen eenvoudig worden aangepast. De reactie lampjes zijn te plaatsen op vloeren, muren en objecten. Door een combinatie van magneten en klittenband zijn de Clips op bijna elk oppervlak te bevestigen.

Het voordeel van de SmartClips is dat men een eigen training kan opstellen. Hoe creatiever je ermee omgaat, hoe multifunctioneler de reactie lampjes te gebruiken zijn. Uit onze ervaring zijn de SmartClips goed toepasbaar bij de volgende doeleinden.

Trainingen
Sport- loopparcoursen, intervaltraining, coördinatie- en behendigheid, reactiesnelheid en -vermogen, conditie- en snelheidstraining. Voor training van effectieve waarneming en cognitieve vaardigheden. Ook zijn de SmartClips te gebruiken bij georganiseerde sporten, zoals: voetbal, hockey en basketbal.

Onderwijs
Inzetbaar bij diverse leerlijnen binnen het bewegingsonderwijs. Mikvormen, estafettes, tikspelen en verschillende vormen van parcours. Maar ook bij samenwerkingsopdrachten, reactiespellen of coördinatievormen liggen er tal van mogelijkheden om dit product in te zetten.

Urban sports
Bij urban sports als survival en crossfit draait het vooral om behendigheid, snelheid en coördinatie. Trainingsvormen kunnen extra uitdagend gemaakt worden door SmartClips in te zetten. Bijvoorbeeld om zo snel mogelijk een parcours af te leggen of smartclips die op en aan obstakels bevestigd zijn in volgorde van kleur uit te tikken.

Fysiotherapie/revalidatie
Door afzonderlijke instelling van de SmartClips kunnen deze optimaal ingezet worden bij revalidatie- en andere oefentherapeutische gebieden. De SmartClips zijn inzetbaar bij neurologische oefeningen zoals multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Ook bij reikoefeningen of loopparcoursen werken de SmartClips erg stimulerend. Zo wordt algehele stabiliteit versterkt.

Preventieve zorg
De SmartClips zijn ook prima te gebruiken om volwassenen meer te laten bewegen. Middels de reactie lampjes kunnen ouderen die minder bewegen, toch gestimuleerd worden om te gaan bewegen. Dit zorgt voor zowel minder blessures en als lichamelijke beperkingen.

Fitness
Geïntegreerd in een eigen fitnessprogramma zorgen de SmartClips voor meer afwisseling in de training. Een prima hulpmiddel voor professionele personal trainers, gebruik in de fitnessstudio of inzetbaar om de reactievermogen te trainen van sporters in de gym.

Specificaties SmartClips basisset
 • 36-delige basisset in een luxe, stevige koffer
 • 8 clips met led-lampen en 2 magneten aan de klittenbandzijde 
 • 1 tablet met case en oplader 
 • 1 adapter met elektriciteitskabel 
 • 1 connectie kit met 8 veiligheidsbandjes, 8 zelfklevende klittenbandstroken, 4 klittenband gespen en 1 microvezeldoekje 
 • 1 quick start om snel aan de start te gaan

Specificaties SmartClips uitbreidingsset 

 • De basisset bevat een koffer met daarin 4 extra vakken om de uitbreidingsset in op te bergen
 • De uitbreidingsset van 4 clips is exclusief de koffer
 • De 4 extra clips kunnen in deze positie niet worden opgeladen 
 • De 4 clips beschikken ieder over led-lampen en 2 magneten aan de klittenbandzijde 

Specificaties SmartClip, per stuk 

 • De losse clip beschikt over led-lampen en 2 magneten aan de klittenbandzijde 
 • Per stuk te bestellen 

Specificaties SmartClips connectie kit

 • Handige opbergcase voor de accessoires
 • 8 veiligheidsbandjes 
 • 8 zelfklevende klittenbandstroken
 • 4 klittenband gespen 
 • 1 microvezeldoekje 

De connectie kit is op te bergen in de koffer van de basisset   

Foto’s
Video’s
Prijsoverzicht van de SmartClips:

SmartClips basisset

8 clips met led-lampen en 2 magneten aan de klittenbandzijde
Verwerkt in een op maat gemaakte koffer met tablet, case en oplader

Prijs: €2.985,- excl. BTW

SmartClips uitbreidingsset 

Set van 4 clips ter uitbreiding van de basisset

 

Prijs: €1.150,- excl. BTW

SmartClip, per stuk 

Extra losse clip verkrijgbaar als uitbreiding 

Prijs: €295,- excl. BTW

SmartClips connectie kit

Handige opbergcase met 21 accesoires 

Prijs: €45,- excl. BTW

“Vernieuwend & prikkelend”★★★★★

De SmartClips zijn een vernieuwend onderdeel binnen het bewegingsonderwijs op de Antoon van Dijkschool. De SmartClips zijn divers en makkelijk in gebruik. Onze kinderen vinden de verschillende kleuren, die terug te vinden zijn in de LED lampen, geweldig. Ook zorgen de piepjes voor een extra prikkel dat aansluit bij de doelgroep. Op deze manier kan iedereen er mee werken

Anouk van Erp, vakdocent gym bij de Antoon van Dijkschool

Multifunctioneel inzetbaar★★★★★

Een erg fijn voordeel van de smartclips is het feit dat wij ze overal kunnen gebruiken. Zo kunnen we de smartclips in onze sportruimte gebruiken, maar net zo goed in de tuin! We kunnen ze variërend gebruiken; individueel met een cliënt, in tweetallen of in groepen, met of zonder spelelement. Erg fijn, waardoor de smartclips door al onze cliënten op gepast niveau te gebruiken zijn.

Arthur Martens, oprichter Bundel Zorg

Nieuws & tips:

Voordelen van de SmartClips

Embedded Fitness is niet de enige partij die met haar SmartClips dergelijke ‘reactie lampjes’ op de markt zet. Zo biedt het Amerikaanse bedrijf Fitlighttraining de Fitlight Trainer aan. De Fitlights zijn op de markt gebracht in 2013. Het alternatief voor de Fitlights zijn de SmartClips. De SmartClips zijn op de markt gebracht in 2020 en maken gebruik van de nieuwste technologie. Wil je weten wat de voordelen zijn van de SmartClips en waarom het een goed alternatief is voor de Fitlights? Lees dan snel verder op deze pagina.

Unieke technische specificaties

Het concept van de Smartclips is relatief eenvoudig. Daaromexcelleren wij op de gebruikte techniek. Zo maken wij gebruik van een sensor die een afstand kan detecteren van maar liefst 110 cm. Doordat deze sensor zo’n grote afstand kan detecteren, kan de SmartClip voor meerdere doeleinden gebruikt worden dan veel alternatieven.

Ook heeft onze SmartClip een bereik van 35 meter. Hierdoor kunt u niet alleen korte oefeningen in de gymzaal, maar ook lange oefeningen op de atletiekbaan doen.

Vernieuwde Hardware & Software

De SmartClips komen uit 2020 en zijn daarom vrij nieuw op de markt. Ze maken daardoor ook gebruik van de nieuwere technologieën. Deze technologieën bieden veel mogelijkheden en kansen voor de SmartClip. De hardware van de Fitlights is daarentegen van mindere kwaliteit en verouderd dan die van de SmartClips. Na verloop van tijd wordt het opladen dan ook lastiger.

Perfecte afmetingen

Onze SmartClip heeft een omvang van 11,7 x 6,7 x 2,6 cm. Dit is relatief klein wanneer we kijken naar de Fitlight. Daarnaast kunt u onze SmartClip bevestigen op drie manieren. U kunt ten eerste gebruik maken van de magneet die erin zit. Ten tweede maakt de SmartClip gebruik van klittenband. Ten derde zitten er nog veiligheidsbandjes in waarmee u ze ook kunt ophangen. Al met al zijn de SmartClips eenvoudig en veilig te bevestigen!

Gebruiksgemak

De SmartClips zijn gekoppeld aan de bijgeleverde tablet. Indien u de SmartClips aanzet, kun u ze daarna besturen met de tablet. Hierop kunt u alle instellingen instellen die u zelf wilt, denk aan aantal Clips, speeltijd, deelnemers, etc. Daarnaast ontvangt u bij bestelling van de SmartClips ook een praktische koffer. Deze koffer weegt slechts 6kg en is daarom gemakkelijk mee te nemen. Ook kunt u in de koffer de clips opladen en de tablet en connectiekit opbergen. Ook is er in de koffer ruimte voor een eventuele SmartClips uitbreidingsset.

Hét alternatief voor de Fitlight

De SmartClips zijn dus hét alternatief voor de Fitlights. Met deze praktische clips traint u uw lichaam op het gebied van reactie, coördinatie, kracht en snelheid. Trainen was nog nooit zo leuk met de SmartClips!

SmartClips in het kort

Interactief trainingssysteem
✓ LED lampen
✓ Ontelbare mogelijkheden
✓ Training van reactievermogen
✓ Training van concentratievermogen
✓ Training van cognitieve snelheid
✓ Betere coördinatie

Bekijk ook

Brochure(s)

Informatie materiaal over de SmartClips

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen van de SmartClips

Support

Support aanvragen van de SmartClips

Registreren

Registratie van uw SmartClips

Bestellen?

Vrijblijvend advies aanvragen?