EF Blog

balans

Beter in balans

Hoe stevig sta jij in je schoenen? Balans is belangrijk om je stabiliteit en evenwicht te verbeteren. Simpele stap oefeningen zijn vaak niet uitdagend of leuk. In deze blog bespreken we daarom 3 balansoefeningen met SmartClips. 

Lees meer
voetbal oefeningen

7 voetbaloefeningen met SmartClips voor jou

Met meer dan 265 miljoen geregistreerde spelers is voetbal verreweg de populairste sport van de wereld. Als voetballer gebruik je veel verschillende spieren. Training is daarom essentieel. In onze nieuwste blog bespreken we 7 voetbaloefeningen met SmartClips.

Lees meer
meneer met cva aan het oefenen

CVA: Een groot impact op je leven

Jaarlijks lopen zo’n 40.000 mensen in Nederland een CVA op. Een aandoening met vaak grote gevolgen. In deze blog bespreken we wat CVA inhoudt, de gevolgen en de mogelijkheden van oefentherapie. 

Lees meer

Gezond leven is de basis

Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werd in 2023 het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) getekend. Een samenwerking om in 2040 een gezonde generatie te creëren. In deze blog bespreken we het GALA akkoord en vertellen we wat SPUK betekent.

Lees meer
bewegen en muziek

Muziek als ritme van bewegen

In de supermarkt, sportschool en cafés. Overal hoor je muziek. Klassiek, pop, rock; er zijn vele soorten genres. Onafhankelijk van het genre brengt het plezier. Dat is echter niet de enige reden om muziek te luisteren. In deze blog bespreken we het verband tussen bewegen en muziek. 

Lees meer
bewegend leren kinderen

Bewegend leren: lust of last?

Waarom gaan bewegen als je ook de tablet erbij kan pakken? Simpel, bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Toch kiezen kinderen er steeds minder vaak voor. In deze blog bespreken we daarom het concept van bewegend leren. Een lust of een last?

Lees meer
fitness smartclips

Boost je fitness work-out met deze 5 SmartClips oefeningen

De SmartClips zijn ideaal voor een fitnessroutine. Naast het trainen van reactie, coördinatie en balans, is het ook perfect om een training meetbaar te maken. In de bijbehorende app zie je direct na de oefening alle resultaten. In deze blog delen we 5 oefeningen met SmartClips voor jouw fitness routine. 

Lees meer
fysiotherapie met SmartClips

5 fysiotherapie oefeningen met SmartClips

De SmartClips zijn veelzijdig in te zetten. Ze worden gebruikt in het onderwijs, de sport en ook de zorg. Zo zijn ze ideaal voor fysiotherapeuten. In deze blog geven we 5 oefeningen met SmartClips voor jouw fysiopraktijk.

Lees meer
bewegen voor ouderen met SmartClips

Bewegen voor ouderen: Het goedkoopste medicijn

Leeftijd is geen reden om niet te bewegen. Beweging is van onschatbare waarde voor ouderen om een fitte en gezonde levensstijl te behouden. Je voelt je lichamelijk en geestelijk fit. In deze blog bespreken we het belang van bewegen voor ouderen en hoe zij een actieve levensstijl kunnen omarmen.

Lees meer
nieuw jaar

Zo houd je je goede voornemens wel vol

Goede voornemens, je kent het wel. In januari heb je verschillende plannen om je leven te verbeteren. Halverwege januari is er al weinig over van deze plannen. Een bekend voornemen is meer bewegen. In deze blog bespreken we hoe je ervoor kan zorgen dat je je dit jaar wel aan dit voornemen houdt. 

Lees meer
Categorieën
Meer weten?