Over ons

Embedded Fitness maakt bewegen leuk!

Ons team bestaat onder leiding van de gedreven en creatieve Carla Scholten, uit enthousiaste mensen met geloof in de nieuwe toepassingen van interactieve beweging en multimedia. Onze drive is een vooraanstaande positie te verwerven binnen zorg- en onderwijs met kennis op het gebied van interactieve beweging en de mogelijkheden voor diverse doelgroepen.

Onze missie is om te laten zien dat bewegen heel leuk kan zijn en daarmee diverse doelgroepen, die om bepaalde redenen te weinig bewegen, aan het sporten te krijgen. Het concept dient aan te sluiten bij de huidige belevingswereld en mogelijkheden van deze doelgroepen.

Embedded Fitness & Ontwikkeling
Embedded Fitness is hét bedrijf op het gebied van interactief en serious gaming. Doordat wij naast particulieren ook bedrijven, gemeente, onderwijs- en zorginstellingen als klant hebben staat Embedded Fitness midden in de samenleving. Hierdoor leren wij goed wat een organisatie en doelgroep vraagt. Embedded Fitness streeft ernaar hét kenniscentrum en living lab te zijn op het gebied van interactieve beweging en werkt hiermee samen met toonaangevende kennisinstellingen. Zo worden er unieke interactieve bewegingsconcepten voor jong en oud ontwikkeld en onderzoek gedaan naar energieverbruik, implementatiemogelijkheden en duurzaamheid.

Voorbeelden van onderzoek
Playfit VMBO jeugd project (Fontys Raakproject)
Onderzoek energieverbruik exergames (TNO)
It’s all in the game (coalitie applied gaming)

Embedded Fitness & Gezondheid
Door middel van interactieve games (exergames) werkt u aan uw conditie en uithoudingsvermogen en traint u tegelijkertijd uw oog-handcoördinatie en verbetert u uw evenwicht en concentratievermogen. Onderzoek en ervaring wijst uit dat het concept ook geschikt is voor mensen met ‘verstandelijke’ beperking en kinderen met sociaal motorische problematiek (als aan autisme verwant). Embedded Fitness heeft een compleet aanbod voor de allerkleinsten, onze ouderen, maar ook beweegapparatuur dat geschikt is voor minder valide gebruikers.

Embedded Fitness & Samenwerkende organisaties
Embedded Fitness heeft na de introductie een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, mede dankzij de participatie van zorgverzekeraar Achmea en turntoestellenleverancier Janssen-Fritsen.

Via Achmea participaties B.V. wil de zorgverzekeraar vernieuwende initiatieven in de zorg stimuleren en financieel mogelijk maken. Zij zien met deze nieuwe manier van bewegen uitdagende mogelijkheden voor diverse doelgroepen (arbo, re-integratie, revalidatie, senioren, kinderen).

Samen met Janssen-Fritsen wil Embedded Fitness streven naar de nieuwe gymzaal 2.0, waar bewegen niet alleen in de gymzaal plaats gaat vinden, maar in het hele curriculum in het onderwijs te vinden. Bewegend leren wordt een belangrijk thema.

Vele instanties en onderwijsinstellingen zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitbouw van dit nieuwe concept en doen onderzoek naar het opzetten van programma’s op het gebied van beweging en gezond leven, passend bij het concept. Praktijkervaringen worden zoveel mogelijk verwerkt om het aanbod steeds verder te verbeteren.

Embedded Fitness & Ambassadeurs
Vele bedrijven, organisaties, gemeenten en (bekende) personen gingen u reeds voor. Van Koning Willem-Alexander tot Erben Wennemars en Erica Terpstra, van Univé tot Heineken, allemaal hebben ze genoten van onze games en events.

Carla Scholten

Carla Scholten

E-mail: carla@embeddedfitness.nl
Telefoon: +31 (0)6-17773967

Biografie van Carla
Carla Scholten (1964) heeft levensmiddelentechnologie gestudeerd aan de Landbouw Universiteit te Wageningen. Na haar studie is Carla begonnen in de levensmiddelenbranche. Na enige jaren heeft ze de overstap naar het onderwijs gemaakt en 15 jaar gewerkt bij Fontys Hogescholen.
Carla is getrouwd met een huisarts en heeft door haar studie en relatie altijd een affiniteit met voeding en gezondheid gehouden. Ze heeft zelf vier kinderen waardoor ze ervaren heeft dat ICT en techniek niet meer weg te denken zijn uit de wereld van kinderen. Carla is overtuigd dat mensen tot meer in staat zijn wanneer zij zich gezond en prettig voelen. Een uitdagende stimulerende omgeving die past in de belevingswereld van deze tijd kan zorgdragen voor actieve, gezonde en zelfbewuste mensen.

Kom met ons in contact