Ouderen plezierig laten bewegen

Steeds meer volwassenen gaan minder bewegen. En dat betekent: meer kans op blessures, lichamelijke beperkingen, cognitieve achteruitgang of zelfs dementie. Hier valt heel veel te winnen. Dat begint bij mogelijkheden om te bewegen voor iedereen. Een open deur en een warm welkom dat volwassenen prikkelt om te blijven bewegen. Op welk niveau dan ook. Daarvoor halen wij alles uit de kast. Bijvoorbeeld met toegankelijke en laagdrempelige spelelementen. Doe gewoon mee. Het plezier volgt dan vanzelf.

Onze producten in de preventieve zorg

Preventieve zorg is gericht op het voorkomen van ziekten en calamiteiten. Zo bieden wij een aantal exergames  die een middel bieden voor preventieve zorg. Wie voldoende beweegt blijft langer fit, heeft minder kans op chronische aandoeningen en blijft ook psychisch gezonder. Er is speciale interactieve bewegingsapparatuur ontwikkeld voor ouderen, zelfs voor dementerenden. Onderzoeken tonen aan dat beweeggames een gunstig effect hebben op het verlagen van het valrisico en op het verhogen van het algehele welzijn van ouderen.

Exergame mogelijkheden in de preventieve zorg

Wat onze klanten zeggen:

“Veel beweegprogramma’s voor ouderen zijn opgezet vanuit de traditionele vorm. Echter de koppeling die ZuidZorg Extra, Vrienden van de Thuiszorg en Embedded Fitness samen hebben in het FIEF (Fit, Interactief, Energiek, Fun) programma, is volkomen uniek! Het is onderdeel van een totaal concept. De activiteit start met koffie en gezellig kletsen, vervolgens samen bewegen; er wordt afgesloten met een gezonde lunch. Op een innovatieve, inspirerende en motiverende manier zijn wij nu in staat om onze gasten actief te laten bewegen.”

Hubert Cornelis, sociale innovator ZuidZorg extra

“Op de locatie aan de Kromme Haagdijk in Helmond wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking onder begeleiding van ORO. Voor jongeren en zeker voor deze doelgroep is het soms moeilijk zinvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Bij de inrichting van deze nieuwe locatie, hebben we gekeken hoe we deze jongeren kunnen verleiden om deel te nemen aan zinvolle en leuke activiteiten. Dat het iets met gamen en sporten moest worden, stond voor ons wel vast. We zijn heel blij met deze Fit game ruimte.”

Anja Korsten, directeur ORO

“Voor ons verpleeghuis hebben we de smartwall, de smartclips en de fietsroutes ingezet. Super mooi en goed te gebruiken bij bewegen voor onze bewoners. Fijne begeleiding door Embedded Fitness bij het uitleggen, maar ook tijdens vragen vanuit onze kant.”

ActiVite

Waarom Embedded Fitness?

 Kennisexpert innovatief bewegen
  Ervaring sinds 2008
 Innovatiecentrum interactief bewegen
 Nieuwste technologieën
 Multidisciplinair ontwikkelteam
 Levering van totaalconcept
 Ondersteuning en begeleiding
 Onderzoek en technologisch ontwikkeling

Laatste zorg nieuws

Populaire exergames

Vrijblijvend advies aanvragen?