Embedded Fitness heeft een nieuwe, interactieve roeisimulator ontwikkeld in samenwerking met een aantal bedrijven. Tijdens de Olympische Spelen in 2012 konden bezoekers van het Holland Heineken Huis in Londen het apparaat voor het eerst gebruiken en – virtueel – een deel van het traject van de bekende Boat Race op de Theems varen. Een tweede simulator stond op de tentoonstelling Sportlab in het Science Center NEMO in Amsterdam. Via een app konden de scores online worden vergeleken. De betrokken partijen wilden met deze simulator het ‘droogroeien’ leuker en spannender maken en de roeisport stimuleren.

De simulator was het resultaat van een samenwerking tussen diverse bedrijven waaronder Volans Rowing, een bedrijf dat een innovatieve roeiboot op de markt heeft gebracht, sensor partners dat de techniek heeft verzorgd en Unit040 dat de software ontwikkelde. De projectleiding was in handen van Embedded Fitness.

Het project is mede geïnitieerd en ondersteund door DSM, Partner in Sport van NOC*NSF en innovatiepartner van de KNRB, en AEGON, hoofdsponsor van de Nederlandse roeibond KNRB. Naast de eigen inbreng hebben de betrokken mkb-bedrijven ook subsidie gekregen uit het zogenaamde IPC-programma van het ministerie van Economische Zaken.
Na de succesvolle introductie heeft Embedded Fitness een verdere samenwerking met de KNRB en AEGON opgepakt. De software is nu met meerdere parkoersen nader uitgebreid inclusief een online challenge programma. Hiermee zijn scholen en fitness centra benaderd op weg naar het WK 2014 ter activatie van de roeisport.

0 Mobiel 1
Embedded Fitness, maakt bewegen leuk!