Project SmartMove

SmartMove: maak bewegen leuk met deze innovatieve en interactieve route!

Bijgewerkt op 31-03-2021
SMARTMOVE IN GEMEENTE BREDA GAAT LIVE OP 6 APRIL OM 15:00!

Op 6 april gaan we samen met gemeente Breda een nieuwe fase van het SmartMove project in! Wethouder Daan Quaars zal op 6 april om 15:00 in de Chassé Singel de SmartMove officieel lanceren!

De SmartMove app zal dan ook beschikbaar worden voor alle inwoners via de Google Play Store en Apple App Store. Ook via de onderstaande link kan je de app installeren:

https://embeddedfitness.nl/smartmove-links

Smartmove een innovatieve, interactieve, outdoor wandel- en sportroute

Langs de route worden interactieve paaltjes geplaatst, de SmartStones. Deze kunnen op afstand met elkaar communiceren. Je kunt, met de SmartMove app, aan een spel of training meedoen door in te checken bij een paaltje en een spel selecteren. Elke keer als je een SmartStone passeert, word je speldeelname herkend en krijg je feedback via kleur (ledlampjes in de SmartStone).

In de app kun je de verzamelde data bekijken en, afhankelijk van het spel, gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld puzzelstukjes verzamelen, waarmee je uiteindelijk de puzzel oplost. Of je krijgt awards en beloningen als je een route, bijvoorbeeld, vijfmaal hebt afgelegd. Routes kun je alleen doen en jezelf steeds verbeteren, of in teamverband met een echte competitie. De mogelijkheden zijn eindeloos, allemaal door Embedded Fitness te programmeren en door de gebruiker te bedienen met de app.

Voor elke nieuwe locatie, gemeente, zorginstelling of schoolomgeving is het mogelijk een andere vorm te geven aan de objecten en spellen voor de app te ontwikkelen passend bij de doelgroep van die locatie. Bestaande spellen kunnen eventueel op nieuwe locaties gespeeld worden, maar het is ook mogelijk specifieke content te ontwikkelen voor een bepaalde locatie. Denk hierbij aan spellen met cultuurhistorische verwijzingen naar de omgeving. Bepaalde events of een combinatie met in- en outdoor (ziekenhuis, school).

In dit kader heeft de gemeente Breda in samenwerking met twee andere gemeenten meegewerkt aan de ontwikkeling van het Smartmove concept. Ook is er een bijdrage gekomen uit het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven”.

Gemeente Breda 

Gemeente Breda wil een aantrekkelijke stad zijn waar mensen met plezier wonen, werken en hun vrije tijd doorbrengen. Gemeenten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid en rol in het stimuleren van de gezondheid van hun burgers. Gezonde inwoners zijn essentieel voor een vitale en sociale stad. Het klassieke gegeven dat sport en beweging een positieve invloed op lichaam en geest hebben vormt de basis van de gemeente Breda. Sport in de openbare ruimte is een belangrijk speerpunt voor hen. Hierin is als doel opgenomen het ongeorganiseerd sporten en bewegen te stimuleren. Dit kan onder andere door routes voor lopen, fietsen, wandelen aan te bieden. Om aan te sluiten bij de mogelijkheden van nieuwe technologieën en belevingswereld van de burgers is er gezocht naar vernieuwende concepten.

In Breda komt een pilot van 10 paaltjes waarbij bij succesvolle implementatie de route wordt uitgebreid met ongeveer 100 paaltjes.  Het doel is om een beweegrondje te creëren met de Singel als blikvanger. Het ‘rondje singel’ moet een begrip worden. De route wordt zo uitgewerkt dat 3 ontmoetingsplekken/ beweeg plekken in de parken verbonden en geschakeld worden.

Breda loopt dan ook met de ontwikkeling voorop.
In Breda zijn sinds 1 oktober 2021 de eerste tien interactieve paaltjes geplaatst langs de singel. De paaltjes bestaan uit een mooie kegelvormige objecten, die doen denken aan een aanlegpaal voor boten langs de singel. Op de kop van de palen is een sensorbehuizing geplaatst, waarin LED verlichting voor animaties zit en de technologie om data te verzenden en verbinding te maken met de app. Aangezien het project uit diverse nieuwe technologieën en onderdelen bestaat, breekt er nu een testfase aan. Tot eind 2021 wordt met een kleine groep gebruikers de app, de technologie, behuizing en locatie van de opstelling getest. Na deze testfase kunnen alle burgers en belangstellenden gebruik gaan maken van de app en de opstelling en zullen we afhankelijk van de ideeën en feedback uitbreiden in content, spelvormen en objecten. Zodat men uiteindelijk over heel nederland mee kan doen en gestimuleerd wordt innovatief in de buitenruimte te bewegen.

Gemeente Helmond

Voor Brainport Smart district Helmond waar een innovatieve wijk in Brandevoort wordt ontwikkeld en welzijn en gezondheid via innovatie ook een ambitie is. Embedded Fitness is geselecteerd om in de deze nieuwe wijk een pilot met 10 paaltjes te starten gericht op bewoners van de wijk.

Gemeente Vernray

Gemeente Venray heeft als speerpunt het terugdringen van inactiviteit van kinderen. Hier komen 5 interactieve paaltjes rond de buitenruimte van een basisschool.

Word je ook enthousiast en heb je ideeën voor je plaatsing in je eigen gemeente, zorg- of onderwijsinstelling. Graag vertellen we je meer over de mogelijkheden of download hier de algemene brochure.

 • Specificaties SmartMove
  • SmartStones voorzien van sensorbehuizing en objectbehuizing
  • PCB met sensortechnologie
  • Communicatietechnologie (SmartStones kunnen tot 150 meter van elkaar geplaatst worden)
  • Applicatie voor bediening
  • Beaconing voor bediening zonder smartphone
  • Geteway voor verbinding met de SmartStones (1 op 50 paaltjes)
 • Extra informatie:
  • Aantal personen: bedoeld voor een hele gemeenten, organisatie, etc.
  • Stroompunt: iedere afzonderlijke SmartStone moet voorzien worden van stroom
  • Benodigd speeloppervlak: zelf in te vullen
Prijsoverzicht van de SmartMove:

SmartMove Starter set

 • 10 SmartStones in standaarduitvoering, weersbestendig en hufterproof
 • Projectleiding (maximaal 20 uur)

Prijs: Vraag hier de prijs op!

Nieuws & tips:

SmartMove in het kort

Interactief trainingssysteem
✓ SmartStones
✓ Ideaal voor gemeenten
✓ Plezier
Lichtgevende paaltjes
Leuk voor groepen
Goed voor het brein

Bekijk ook

Brochure(s)

Informatie materiaal over de SmartMove:

Brochure en handleiding volgen nog!

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen van de SmartMove

Bestellen?

Vrijblijvend advies aanvragen?