Slide
SmartBike

SmartBike, fiets binnen in huis je eigen favoriete route!

Maak kennis met de SmartBike

In een eerder project voor bibliotheken heeft Embedded Fitness een fiets systeem ontwikkeld waarbij mensen fietsend een audiofragment kunnen beluisteren. Superleuk natuurlijk, maar de wensen en behoefte van de eindgebruikers waren nog niet volledig vervuld. Er ontstond de vraag of het mogelijk was videofragmenten af te spelen. Embedded Fitness is op onderzoek uitgegaan en heeft hierdoor de SmartBike ontwikkeld!

Via een bewegingssensor die gemakkelijk te koppelen is aan alle hometrainers en minibikes, kun je meefietsen met je favorieten video- en audiofragmenten. Stop je met fietsen, dan stopt jou video- of audiofragment met afspelen. Hierdoor word je dus automatisch gemotiveerd om te blijven trappen. Een unieke manier om in beweging te blijven!

 

Over SmartBike

Concept
Het concept van dit Fietssysteem is vrij eenvoudig. Ten eerste ontvangt de gebruiker een bewegingssensor. De sensor is gemakkelijk te plaatsen op iedere hometrainer of minibike. Vervolgens registreert de sensor de omwentelingen van de gebruiker. Op basis van de omwentelingen, speelt het videofragment sneller of langzamer af. Ook kunnen de audio- en videofragmenten gestart worden door de sensor.

Tablet
Ten tweede ontvangt de gebruiker een tablet. Op de tablet wordt de aanwezige SmartBike applicatie gedownload. Via deze app kan de gebruiker audio- en videofragmenten van internet streamen. De tablet kan op een hometrainer gemonteerd worden waardoor het voor de gebruiker mogelijk wordt om tegelijk te bewegen, luisteren en kijken. Om de audio- en videofragmenten te streamen, is wel internet nodig. Wel is het mogelijk om van tevoren content op de tablet te zetten, zodat de gebruiker ook zonder internet aan de slag kan. Ook kan de tablet streamen naar een smart tv, zodat het beeld groter geprojecteerd kan worden.

Voordelen
Nu zie ik je denken, je kan toch ook gewoon de PraxTour halen, want dit is hetzelfde product. Nou dat is dus niet helemaal waar. De PraxTour is een systeem waar bepaalde routes standaard opstaan. De SmartBike daarentegen, maakt gebruik van een streamingsysteem. Hierdoor kan de gebruiker op bijvoorbeeld YouTube zijn favoriete route, filmpje, etc. zoeken. Het voordeel van de SmartBike is dat je dus oneindig veel content hebt.

Daarnaast zit je bij de SmartBike niet vast aan computers, kabels, extra monitoren, etc. Zo simpel is het. En wil je toch een groot scherm, dan zijn er altijd mogelijkheden om vanaf de tablet naar een TV te streamen (afhankelijk van het type TV).

Specificaties SmartBike
 • SmartBike bewegingssensor
 • SmartBike tablet, inclusief applicatie

 

Extra informatie:

  • Aantal personen: 1 persoon
  • Stroompunt: geen stroompunt nodig, wel de tablet opladen voor gebruik
  • Benodigd speeloppervlak: 1m x 2m
  • Systeem wordt geleverd zonder beweegtrainer
  • WIFI is noodzakelijk
Foto’s
Video’s
Prijsoverzicht van de SmartBike:

SmartBike systeem

 • SmartBike bewegingssensor
 • SmartBike tablet, inclusief applicatie

 

Prijs: €700,- excl. BTW

 

SmartBike onderhoud inclusief updates

 

Prijs: €100,- excl. BTW per jaar

Nieuws & tips:

SmartBike in het kort

Interactief trainingssysteem
✓ Fietsen met plezier
✓ Je eigen route
✓ Training van benen
✓ Training van concentratievermogen
Lekker thuis voor de TV
Eenvoudig

Bekijk ook

Brochure(s)

Brochure en handleiding volgen nog…

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen van de SmartBike

Bestellen?

Bekijk onze doelstelling

Plezier beleven aan sporten en bewegen is ontzettend belangrijk! Daarnaast is fietsen een toegankelijke manier om ouderen te laten bewegen. Helaas is het door diverse omstandigheden niet altijd haalbaar om naar buiten te gaan. Daarnaast is op een hometrainer of motomed fietsen een stuk minder leuk. Met deze innovatieve ontwikkeling wordt het voor ouderen leuker en toegankelijker om te bewegen. Via onze fiets streaming kunnen ze hun eigen favoriete audio- of videofragmenten beleven. Hiermee is ons doel om belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weg te nemen!

Vrijblijvend advies aanvragen?