Slide
SmartBike

SmartBike, fiets binnen in huis je eigen favoriete route!

Maak kennis met de SmartBike

In een eerder project voor bibliotheken heeft Embedded Fitness een fiets systeem ontwikkeld waarbij mensen fietsend een audiofragment kunnen beluisteren. Superleuk natuurlijk, maar de wensen en behoefte van de eindgebruikers waren nog niet volledig vervuld. Er ontstond de vraag of het mogelijk was videofragmenten af te spelen. Embedded Fitness is op onderzoek uitgegaan en heeft hierdoor de SmartBike ontwikkeld!

Via een bewegingssensor die gemakkelijk te koppelen is aan alle hometrainers en minibikes, kun je meefietsen met je favorieten video- en audiofragmenten. Stop je met fietsen, dan stopt jou video- of audiofragment met afspelen. Hierdoor word je dus automatisch gemotiveerd om te blijven trappen. Een unieke manier om in beweging te blijven!

 

Over SmartBike

Concept
Het concept van dit Fietssysteem is vrij eenvoudig. Ten eerste ontvangt de gebruiker een bewegingssensor. De sensor is gemakkelijk te plaatsen op iedere hometrainer of minibike. Vervolgens registreert de sensor de omwentelingen van de gebruiker. Daarnaast krijgt de gebruiker een licentiecode waarmee de Smartbike app via de Playstore (Android en of IOS) te downloaden is. Start de app en verbindt met de sensor en fietsen maar. Alle video’s van youtube zijn al fietsend te bekijken. Wel blijven fietsen natuurlijk.

Tablet
Heb je zelf geen tablet of heb je liever alles compleet. Dan kan je een tablet bijbestellen. Op de tablet wordt de aanwezige SmartBike applicatie gedownload via een eigen account van de playstore. Zo blijf je uptodate met de nieuwste versies en aanbevelingen van youtubefilmpjes. Fietsroutes, muziek, cabaret, tekenfilms etc kun je nu van youtube streamen. Je hebt wel internet nodig. De tablet kan op een hometrainer gemonteerd worden waardoor het voor de gebruiker mogelijk wordt om tegelijk te bewegen, luisteren en kijken.   Binnenkort is het mogelijk om van tevoren content op de tablet te zetten, zodat je ook zonder internet aan de slag kan. Heb je een smart-tv of chrome kastje dan kan je je tablet of smartphone streamen naar je televisie zodat het beeld nog groter geprojecteerd kan worden.

Voordelen
Nu zie ik jou denken, dit soort interactieve fietssystemen bestaan toch al? Dat klopt, maar voor particulieren of zorginstellingen met een beperkt budget zijn deze vaak simpelweg te duur. Vaak doordat er specifieke content voor wordt gemaakt. Onze SmartBike maakt gebruik van een streamingsysteem. Hierdoor kan de gebruiker op bijvoorbeeld YouTube zijn favoriete route maar ook muziek, cabaret sprookjes etc. zoeken. Het voordeel van de SmartBike is dat je dus oneindig veel content hebt en ook je eigen playlist kan maken.

Daarnaast zit je bij de SmartBike niet vast aan computers, kabels, extra monitoren, etc. Zo simpel is het. Met minibike en tablet onder je arm kun je starten waar je maar wilt.

Specificaties SmartBike
 • SmartBike bewegingssensor
 • SmartBike tablet, inclusief applicatie

 

Extra informatie:

  • Aantal personen: 1 persoon
  • Stroompunt: geen stroompunt nodig, wel de tablet opladen voor gebruik
  • Benodigd speeloppervlak: 1m x 2m
  • Systeem wordt geleverd zonder beweegtrainer
  • WIFI is noodzakelijk
Foto’s
Video’s
Prijsoverzicht van de SmartBike:

SmartBike systeem – Prijzen excl. BTW

€ 814,05 voor de Smartbike app, sensor, een jaar updates, tablet, beschermhoes/standaard en installatie (zonder beweegtrainer)
€ 81,82 updates na het eerste jaar, per jaar
Exclusief verzendkosten

€ 57,85 minibike

SmartBike systeem – Prijzen incl. BTW

€ 985,- voor de Smartbike app, sensor, een jaar updates, tablet, beschermhoes/standaard en installatie (zonder beweegtrainer)
€ 99,- updates na het eerste jaar, per jaar.
Exclusief verzendkosten
€  70,- minibike
Prijs: €100,- excl. BTW per jaar
Nieuws & tips:

SmartBike in het kort

Interactief trainingssysteem
✓ Fietsen met plezier
✓ Je eigen route
✓ Training van benen
✓ Training van concentratievermogen
Lekker thuis voor de TV
Eenvoudig

Bekijk ook

Brochure(s)

Brochure en handleiding volgen nog…

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen van de SmartBike

Bestellen?

Bekijk onze doelstelling

Plezier beleven aan sporten en bewegen is ontzettend belangrijk! Daarnaast is fietsen een toegankelijke manier om ouderen te laten bewegen. Helaas is het door diverse omstandigheden niet altijd haalbaar om naar buiten te gaan. Daarnaast is op een hometrainer of motomed fietsen een stuk minder leuk. Met deze innovatieve ontwikkeling wordt het voor ouderen leuker en toegankelijker om te bewegen. Via onze fiets streaming kunnen ze hun eigen favoriete audio- of videofragmenten beleven. Hiermee is ons doel om belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weg te nemen!

Vrijblijvend advies aanvragen?