SmartBike, stoelfiets trainer voor ouderen

Een oplossing met dezelfde basisprincipes als bestaande fietssystemen, echter tegen een veel lagere investering.

Dé stoelfiets trainer SmartBike

SmartBike is een nieuwe ontwikkeling in fietssystemen geschikt voor ouderen. Via een bewegingssensor die gemakkelijk te is koppelen aan alle hometrainers en minibikes, kun je meefietsen met je favoriete video- en audiofragmenten. Stop je met fietsen, dan stopt jouw video- of audiofragment met afspelen. Hierdoor word je dus automatisch gemotiveerd om te blijven trappen. Een unieke manier om in beweging te blijven!

Doordat wij de SmartBike aan het internet koppelen, via YouTube, beschik je over oneindig veel beeldmateriaal en kun je zelfs eigen favoriete fietsroutes of andere audio / video fragmenten toevoegen.

Hoe werkt de SmartBike

Je koppelt de meegeleverde bewegingssensor aan het pedaal van de hometrainer of minibike. Start de applicatie, kies het filmpje (of fietsroute) dat je wilt gebruiken en begin met fietsen. Je volgt de filmpjes op jouw tablet (niet meegeleverd) of, afhankelijk van de situatie, stream je het filmpje naar een TV.

Een groot voordeel is: De SmartBike oplossing neemt weinig plaats in en is veel eenvoudiger te verplaatsen dan traditionele systemen.

EmbeddedFitness_2705-7580

Wat kan de Smart Bike voor ouderen betekenen?

Plezier beleven aan sporten en bewegen is ontzettend belangrijk! Daarnaast is fietsen een toegankelijke manier om te blijven bewegen. Helaas is het door diverse omstandigheden niet altijd haalbaar om naar buiten te gaan. En zonder beleving op een hometrainer of minibike fietsen is een stuk minder leuk en motiverend.

Met de innovatieve ontwikkeling Smart Bike wordt het voor ouderen plezieriger en toegankelijker om te bewegen. Via onze fiets streaming kunnen ze hun eigen favoriete audio- of videofragmenten beleven. Hiermee is de belemmeringen vanwege leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie weg te nemen!

Geïnteresseerd!

Neem contact op voor vragen of meer informatie