Serious gaming in de zorg

Serious gaming in de zorg zijn helemaal niet té innovatief voor ouderen of te moeilijk voor mensen met ‘verstandelijke’ beperkingen? Het is misschien even wennen, maar dan zijn ze ook om. Ook voor ouderen is bewegen van groot belang voor de gezondheid. Wie voldoende beweegt blijft langer fit, heeft minder kans op chronische aandoeningen, en blijft ook psychisch gezonder. Er is speciale interactieve bewegingsapparatuur ontwikkeld voor ouderen, zelfs voor dementerenden. De serious games zorgen voor beweging, maar ook voor het op peil houden van het coördinatievermogen en bieden de mogelijkheid tot revalidatie oefeningen. Onderzoeken tonen aan dat beweeggames een gunstig effect hebben op het verlagen van het valrisico en op het verhogen van het algehele welzijn van ouderen. Interactie en de visuele en auditieve feedback motiveert hen.

Maak bewegen leuk en toegankelijker!

Voor zorggroepen (sociaal motorische problematiek, verstandelijk en lichamelijk beperkten) kan het aanbod op een voor de doelgroep geschikt niveau worden aangeboden.

Voor revalidatie is het inzetten van beweeggames zeer doeltreffend. Het bewegen bij een virtual reality game kan pijn en ongemak van de deelnemer verminderen en kan de focus meer op de oefening worden gericht in plaats van op de beperkingen.

Wat onze klanten zeggen

“Veel beweegprogramma’s voor ouderen zijn opgezet vanuit de traditionele vorm. Echter de koppeling die ZuidZorg Extra, Vrienden van de Thuiszorg en Embedded Fitness samen hebben in het FIEF (Fit, Interactief, Energiek, Fun) programma, is volkomen uniek! Het is onderdeel van een totaal concept. De activiteit start met koffie en gezellig kletsen, vervolgens samen bewegen; er wordt afgesloten met een gezonde lunch. Op een innovatieve, inspirerende en motiverende manier zijn wij nu in staat om onze gasten actief te laten bewegen.”

Hubert Cornelis, sociale innovator ZuidZorg extra

referentie ORO

“Op de locatie aan de Kromme Haagdijk in Helmond wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking onder begeleiding van ORO. Voor jongeren en zeker voor deze doelgroep is het soms moeilijk zinvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Bij de inrichting van deze nieuwe locatie, hebben we gekeken hoe we deze jongeren kunnen verleiden om deel te nemen aan zinvolle en leuke activiteiten. Dat het iets met gamen en sporten moest worden, stond voor ons wel vast. We zijn heel blij met deze Fit game ruimte.”

Anja Korsten, directeur ORO

 

Interactieve beweging in de zorg

Er zijn verschillende manieren om interactieve beweging in de zorg te integreren. Wilt u een interactieve inrichting op uw zorglocatie? Wij helpen en adviseren u in het maken van de juiste keuze van serious games voor de zorg. Het is van belang goed te bekijken op welke wijze u de spellen wilt inzetten. Wij maken onderscheid in bewegingsruimtes voor ouderen, fysiotherapie of mensen met een verstandelijke beperking. Moeten mantelzorgers ermee kunnen werken of juist de fysiotherapeut die specifieke vaardigheden wil oefenen. Dit vraagt een andere keuze aan exergames, installatie en implementatie.
Wilt u meer inzicht in de apparatuur en wilt u de serious games eerst eens uitproberen, dan kunt u een demo-opstelling aanvragen. U organiseert een beweegmiddag voor verschillende gebruikers en wij verzorgen de apparatuur en begeleiding. Zo kunt u op uw gemak bekijken welke beweeggames het beste bij uw zorginstelling passen.

Klik op een van de onderstaande links voor meer informatie over:

✓ Valpreventie en spellen voor ouderen
✓ 
Fysiotherapie-oefeningen
✓ 
Spelletjes voor gehandicapten
✓ 
Demo opstelling

Waarom Embedded Fitness?

Kennisexpert innovatief bewegen
✓ Ervaring sinds 2008
✓ Implementatieondersteuning
✓ Nieuwste technologieën
✓ Multidisciplinair ontwikkelteam
✓ Levering van totaalconcept
✓ Ondersteuning en begeleiding
✓ Onderzoek en technologisch ontwikkeling

Laatste zorg nieuws

Populaire exergames

Vrijblijvend advies aanvragen?